Podzim 7.10.2023

Připravme se na podzim. Ve vzduchu začínáme cítit ochlazení, dny už se opět zkracují. PODZIM je ještě daleko, ale co nás čeká?

Ubývající síla a energie přírody se projevuje i na člověku, který začíná snižovat svou aktivitu, začíná se více a více obracet do sebe, mění se naše nálady a tělo se zpomaluje.

Klid, který začíná ovládat přírodu, má však regenerační význam. Je to období, kdy se naši zvířecí přátelé začínají připravovat na hibernaci. I my, lidé, máme tendenci více se ponořit do sebe a přečkat tak toto období. Bohužel, nemůžeme na pár měsíců zalézt někam do nory a přečkat tam do jara. Podzimní energie neznamená pasivitu, ale otočení pozornosti dovnitř sebe a vytvoření vnitřního prostoru pro regeneraci. To, co člověk v tomto období dělá a jak se stravuje bude využito pro vnitřní obnovu, aby na jaře mohlo začít zase vše růst.

Vyzkoušejme si podzimní cvičení, relaxaci, pozornost k sobě, ochutnejme podzimní jídla a zároveň si nenechme ujít doporučení jak proplout podzimem ve skvělé formě.

Ovládajícím elementem podzimu je kov, který souvisí s plícemi a plíce zase se slezinou. Spolu se podílejí na imunitě organismu. Plíce souvisejí s dechem a dech je rytmus. Proto je pro nás v podzimních dnech vhodné zaměřit se na dech, propojit pohyb s rytmem dechu.

Opět se na závěr můžete zvážit na přístroji TANITA a informovat se o výživových doplňcích, které posílí Vaši imunitu.

Start je ve 14:00 a předpokládaný konec v 17:00. Cena 690,- Kč, rezervace provádějte v on-line rezervačním systému v záložce Akce.

Těšíme se na Vás!

Gábi + Míša